Με την ενότητα Πολιτική Προστασία – Ασφάλεια συνεχίζεται η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση

Με την ενότητα Πολιτική Προστασία – Ασφάλεια συνεχίζεται η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή.

Η διαβούλευση πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της παράταξης www.vasilisaivalis.gr με μεγάλη συμμετοχή πολιτών της Πάτρας και στόχο έχει τη διαμόρφωση του προγράμματος της παράταξης με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών οι οποίοι πρέπει να έχουν -και θα έχουν- τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την πόλη τους.

Σε εξέλιξη είναι και η διαβούλευση για τις ενότητες «Ενεργειακές Υποδομές» και «Μεταφορές – Διασύνδεση – Κυκλοφορία», ενώ μέσα στο μήνα Αύγουστο θα ανοίξει η διαβούλευση και για τις ενότητες:

-Δομημένο και Φυσικό περιβάλλον

-Διαχείριση Απορριμμάτων

-Ψηφιακός Μετασχηματισμός

-Παιδεία

-Αθλητισμός

-Κοινωνικές Παρεμβάσεις – Πρόνοια

-Πολιτισμός

-Τουρισμός

-Καρναβάλι

Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση στέλνοντας τις θέσεις και τα σχόλιά τους στην ειδική φόρμα της διαβούλευσης η οποία αφορά κάθε ενότητα ξεχωριστά.

Τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που θα υποβληθούν θα τις επεξεργαστεί ομάδα προγράμματος της παράταξης και θα τις εντάξει στο σχέδιό της για την Πάτρα. Για την τρίτη ενότητα Πολιτική Προστασία – Ασφάλεια Υποδομών & Χώρων που τίθεται προς διαβούλευση, μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο:

https://www.vasilisaivalis.gr/anoikti-diavoulefsi-politiki-prostasia-asfaleia/

Πολιτική Προστασία – Ασφάλεια Υποδομών & Χώρων

Για την παράταξή μας ο Δήμος οφείλει να αναπτύξει συστηματικές δράσεις Πολιτικής Προστασίας που να αποσκοπούν στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών έναντι των κινδύνων από καταστροφές και στην μείωση των επιπτώσεών τους. Η αντιμετώπιση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών προϋποθέτει την εμπλοκή και συντονισμένη δράση πολλών υπηρεσιών και Φορέων καθώς και την εφαρμογή στρατηγικών, οι οποίες βασίζονται στο διεπιστημονικό σχεδιασμό, την προληπτική οργάνωση και τον κρατικό συντονισμό.

Μερικές από τις δράσεις της πρώτης θητείας μας ως Δημοτική Αρχή:

  • Σύσταση οργανικής Μονάδας Περιβάλλοντος – Πολιτικής Προστασίας που ενεργοποιείται ανάλογα για όλα τα είδη των κινδύνων.
  • Κατάρτιση Σχέδιου Δράσης για την επιχειρησιακή αντιμετώπιση καταστροφών και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, το οποίο θα στηρίζεται τόσο στο Μνημόνιο Ενεργειών, όσο και στα Μνημόνια Συνεργασίας.
  • Συγκρότηση Κέντρου Επιχειρήσεων για τον επιχειρησιακό συντονισμό των δράσεων ευθύνης του κατά την αντιμετώπιση του κινδύνου.
  • Διενέργεια πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και σε δημοτικά κτίρια
  • Σχέδιο θωράκισης και προστασίας Περιαστικών Δασών και του Αλσυλλίου
  • Εκπόνηση ετήσιων προγραμμάτων για την έγκαιρη παρέμβαση καθαρισμού και κατασκευής Τεχνικών Έργων στα Ποτάμια, Υδατορέματα και Χείμαρρους
  • Ίδρυση Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας και Σώματος Δημοτικής Αστυνομίας με διευρυμένες αρμοδιότητες
  • Δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής και οδηγού ανοικτού λογισμικού για κινητά τηλέφωνα SafeCity4All για την αυτοπροστασία πολιτών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
  • Επιμόρφωση και Ευαισθητοποίηση Δημοτών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της παράταξης για την Πολιτική Προστασία – Ασφάλεια Υποδομών & Χώρων της Πάτρας στη σελίδα www.vasilisaivalis.gr:

https://www.vasilisaivalis.gr/anoikti-diavoulefsi-politiki-prostasia-asfaleia/

ΕΠΙΛΟΓΕΣ