Αν είσαι κατά της πολιτικής, είσαι υπέρ των πολιτικών που σου επιβάλλονται

του Χρήστου Θωμά*

Αυτή η αρχή με ακολουθεί. Κι αν μέχρι σήμερα το να μοιράζομαι τις ανησυχίες μου με φίλους και γνωστούς φάνταζε αρκετό, δεν είναι πια. Αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενεργά συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Πάτρα σπουδαία και πάλι» με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Αϊβαλή. Άργησα να λάβω αυτή την απόφαση, διότι δεν αποτελούσε ως μόνη προϋπόθεση η στήριξη της κεντροαριστεράς στο πρόσωπό του. Γνωρίζοντάς τον προσωπικά το προηγούμενο διάστημα κατάλαβα ότι οι απόψεις του Βασίλη συμπληρώνουν τις δικές μου, οι ανησυχίες και οι ευαισθησίες του είναι και δικές μου και το σημαντικότερο, το όραμα και οι στόχοι για την πόλη μας βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση.

Σήμερα λοιπόν βρίσκομαι εδώ και διεκδικώ τις πιθανότητες που μου αναλογούν. Και θα διεκδικήσω μέχρι και την τελευταία. Το πολιτικό σύστημα που επικρατεί και η αδιαφάνεια που το χαρακτηρίζει με απογοητεύει. Η απογοήτευση αυτή με παρότρυνε να ασχοληθώ ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η αλλαγή έπαψε να είναι θέμα προτιμήσεων, αποτελεί ανάγκη. Ίσως πράγματι ο κόσμος αυτός να μην αλλάζει, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να αλλάξουμε την πόλη μας.

*Ο Χρήστος Θωμάς είναι ελεύθερος επαγγελματίας, υποψήφιος σύμβουλος με την παράταξη «Πάτρα Σπουδαία και πάλι», με επικεφαλής τον Βασίλη Αϊβαλή.

Δημοσιεύθηκε στο www.patrinorama.com.gr στις 18/08/2023.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ