Γιάννης Παναγιωτόπουλος

Ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος είναι Απόστρατος Αξιωματικός της Π.Α., με το βαθμό του Αντισμηνάρχου και την ειδικότητα μηχανοσυνθέτου Αεροσκαφών. Γεννήθηκε το 1960 στο Πετρωτό Πατρών, όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι νυμφευμένος με την Ειρήνη Χαραμή, με την οποία έχουν δύο κόρες και δραστηριοποιείται ως δάσκαλος παραδοσιακών χορών.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομανδήλας Πετρωτού «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» όπου έχει διατελέσει πρόεδρος επί μία 20ετία και ιδρυτικό μέλος – υπεύθυνος και δάσκαλος παραδοσιακού χορού στο Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Μεσσάτιδας «ο Φίλερης» από το 2009.  Υπήρξε μέλος της πολιτιστικής ομάδας του πρώην Δήμου Μεσσάτιδας, με συμμετοχή στην οργάνωση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων (Γιορτές κρασιού, Μάχη Σαραβαλίου και πλήθος άλλων). Είναι μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών περιοχής Κ.Υ. Xαλανδρίτσας και του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας.
Τρέφει μεγάλη αγάπη και σεβασμό στην Ελληνική Παράδοση, την Λαογραφία και τον Παραδοσιακό Χορό, τα οποία υπηρετεί επί 45 χρόνια τουλάχιστον. Έχει διδάξει σε πολλά σχολεία, συλλόγους και ομάδες. Με το Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Μεσσάτιδας έχει οργανώσει πλήθος παραστάσεων και παραδοσιακών δρώμενων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει καταφέρει να έχει έναν πλήρως συγκροτημένο και οργανωμένο Χορευτικό Όμιλο, με δικό του βεστιάριο και χορευτικές ομάδες, τις οποίες έχει οδηγήσει σε πάρα πολλές επιτυχημένες παραστάσεις και φεστιβάλ, αφιλοκερδώς.
Έχει συνεργαστεί με όλους τους φορείς σε όλα τα επίπεδα με γνώμονα τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης και της πολιτιστικής ανάπτυξης των κατοίκων της περιοχής τόσο του Πετρωτού, όσο και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσάτιδας.

ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Γιώργος Μπόμπολας

Φώτης Καρβέλης

Νικόλαος Κουνάβης

Παρασκευή Παναγιωτοπούλου

Θανάσης Καλημέρης