Αν όχι τώρα, ποτέ; Αν όχι εμείς, ποιοι;

του Kώστα Μαλαμή*

Ήρθε η ώρα για συμμετοχή και δράση.

Μπαίνουμε μπροστά και θα αγωνιστούμε για μια άλλη Πάτρα, μεγάλη, ανοιχτή σε προκλήσεις, ανάπτυξη και πολιτισμό. Με εξωστρέφεια. Μια Πάτρα σπουδαία, όπως φάνταζε στα μάτια μας τότε που μαθητές τη γνωρίζαμε. Τότε που ψάχναμε γωνιές ερωτευμένοι να χαθούμε, αλλά και πλατείες με τη θέρμη της νεότητας να ανταλλάξουμε απόψεις για ένα κόσμο καλύτερο.
Με την ίδια θέρμη και τώρα παλεύουμε. Με όπλα τις ιδέες μας, το χαμόγελό μας, το πάθος μας, την πορεία μας στο μεγάλο σχολείο της Αριστεράς που μας διαμόρφωσε, μας έδειξε το δρόμο και μας οδήγησε εδώ, σε αυτή τη νέα αφετηρία.

Ήρθε πλέον η ώρα να το ανταποδώσουμε στην Πάτρα και την Αριστερά. Να σχεδιάσουμε μια ωραία πόλη, αντάξια του μύθου και της ιστορίας της. Με ένα μέτωπο στη θάλασσα που θα ολοκληρώνει το σχέδιο Βούλγαρη που έβαλε τις βάσεις για την αίγλη του 19ου αιώνα. Με τα ωραία της νεοκλασικά και τα ερείπια της παλιάς της λάμψης στην παραλιακή ζώνη αναπλασμένα. Με ένα λιμάνι πύλη στη δύση όπως της πρέπει και δημόσια δίκτυα μεταφορών όπως της αξίζουν.

Ήρθε η ώρα να δούμε τα μνημεία της ενοποιημένα με ωραίους πεζόδρομους, πράσινο και πολίτες όλου του κόσμου που θα βαδίζουν σε αυτούς.

Ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε δράσεις πολιτισμού πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, αντάξιες της ιστορίας της.

Ήρθε η ώρα για μια έξυπνη πόλη, φιλική, με χρήση της τεχνολογίας που θα εξυπηρετεί τον πολίτη και δε θα τιμωρεί.

Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε γρήγορα στα μέτρα που απαιτούνται ώστε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο.

Ήρθε η ώρα για ένα δήμαρχο και ένα δήμο μακριά από αγκυλώσεις, που θα αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που θα του δίνεται για ανάπτυξη και δουλειά στον κόσμο.

Ήρθε η ώρα για μια Πάτρα αλληλέγγυα στη διαφορετικότητα και μεγαλόψυχη.

Είναι εύκολα τα παραπάνω; Φυσικά όχι. Οφείλουμε όμως, ενεργοί πολίτες συλλογικότητες, επιμελητήρια, φορείς να συνεργαστούμε μακριά από ιδεοληψίες του παρελθόντος και να βάλουμε τις βάσεις για αυτή τη αναγκαία νέα πορεία.

Ήρθε η ώρα για αλλαγή στο δήμο με το βλέμμα στο μέλλον.

Με αυτές τις σύντομες σκέψεις ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου στη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΒΑΣΙΛΗ ΑΙΒΑΛΗ.

*Ο Kώστας Μαλαμής είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός – Σκηνοθέτης, υποψήφιος σύμβουλος με την παράταξη «Πάτρα Σπουδαία και πάλι», με επικεφαλής τον Βασίλη Αϊβαλή.

Δημοσιεύθηκε στο www.dete.gr στις 18/08/2023.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ