Παραγοντικός και όχι μαζικός ο αθλητισμός στην Πάτρα

του Απόστολου Μάρκου*

Μεγάλο κεφάλαιο στον αθλητισμό μιας πόλης είναι τα σωματεία, η ιστορία τους και οι γηπεδικές εγκαταστάσεις τις οποίες χρησιμοποιούν. Τα τελευταία εννιά χρόνια στην πόλη μας διοικήσεις, προπονητές και αθλητές όλων των αθλημάτων είναι μάρτυρες μιας παραγοντικής αντιμετώπισης κατά την οποία για να μπορέσουν να βοηθηθούν στο έργο τους από την δημοτική αρχή θα πρέπει είτε να πρόσκεινται πολιτικά στον χώρο της είτε να εκφράζουν αμέριστη ευγνωμοσύνη και στήριξη σε αυτή.

Από τη μία έχουμε έργα τα οποία με πολύ κόπο από τους αθλητικούς παράγοντες και μετά από πολύ χρόνο εκτελούνται και ολοκληρώνονται προεκλογικά,προσφέροντας την απαραίτητη προβολή στη δημοτική αρχή και από την άλλη έχουμε τις υποχρεώσεις συντήρησης των γηπέδων του Δήμου τις οποίες έχουν αναγάγει σε έργο! Είναι απαράδεκτο να προβάλλεται και να διαφημίζεται ως επιτυχία της σημερινής αρχής το αυτονόητο, δηλαδή, τα γήπεδα να έχουν απαραίτητο φωτισμό, εξοπλισμό, ζεστό νερό και πολλά άλλα ώστε να φιλοξενούν αθλητές.

Υπάρχει όμως μαζικός αθλητισμός στην πόλη μας; Έχει τη δυνατότητα ο πολίτης να βγει για ένα περίπατο, να τρέξει η ακόμα να πάρει την μπάλα του και να επισκεφτεί ένα γήπεδο; Πάτρα φυσικά δεν είναι μόνο το νότιο πάρκο που εύκολα κάποιος θα απαντήσει. Πάτρα είναι και τα τέσσερα διαμερίσματα αλλά και όλες οικοινότητές του, όπου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μαζικό αθλητισμό, πάρα μόνο εγκατελειμμένα γήπεδα μπάσκετ,beach βόλεϊ, τένις και πολλά άλλα, ακατάλληλα για χρήση. Έχουμε ένα νέο ποδηλατόδρομο ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τους ποδηλάτες αλλά εμποδίζει τους πολίτες που μέχρι πρότινος περπατούσαν και έτρεχαν στην παραθαλάσσια ζώνη. Τους αναγκάζει να εισέρχονται μέσα σε αυτόν γεγονός που προκαλεί καθημερινά διαπληκτισμούς μεταξυ πολιτων και προκαλεί κυκλοφοριακή ασφυξία στην πόλη τις ώρες αιχμής ο οποίος προέκυψε φυσικά με προχειρότητα και βιασύνη.

Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και οι άνθρωποι που τον υπηρετούν πρέπει να έχουν όραμα και αγάπη για να τον κάνουν να ανθίσει στην καρδιά κάθε δημότη.

*Ο Απόστολος Μάρκος είναι Επιχειρηματίας – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Πάτρα Σπουδαία και πάλι», με επικεφαλής τον Βασίλη Αϊβαλή.

Δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικά μέσα της Πάτρας στις 20/09/2023.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ